tag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post8426311730948725241..comments2024-02-14T21:44:04.116+01:00Comments on Przepyszne: Tort truskawkowyMalwinahttp://www.blogger.com/profile/15967243602913613933noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-12579343599787925272012-07-10T08:52:04.546+02:002012-07-10T08:52:04.546+02:00Witaj, jeżeli chodzi o ciasto spokojnie wystarczy ...Witaj, jeżeli chodzi o ciasto spokojnie wystarczy użyć proporcję na 8 jajek ( 8 jajek, 16 łyżek cukru, 8 łyżek mąki ziemniaczanej i 8 pszennej, szczypta soli). Składniki na krem jeśli chcesz możesz podwoić, będzie go bardzo dużo. Pamiętaj śmietanka musi być bardzo schłodzona. W takie upały proponuję dodać do masy trochę żelatyny-> rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w zimnej wodzie (4-5łyżek) i odstaw na 5min, w tym czasie przygotuj krem, po połączeniu śmietanki ze serkiem, dodaj lekko podgrzaną, ale nie gorącą! żelatynę i ponownie zmiksuj. Jeśli masa byłaby ciągle zbyt rzadka, włóż ją na 5-10min do lodówki, a potem nakładaj na ciasto. Tak, zwykły cukier na ciasto, puder do masy. jeśli tylko mogę jakoś pomóc pisz:) Wspaniały i słodki pomysł na oświadczyny, trzymam kciuki, powodzenia:)Malwinahttps://www.blogger.com/profile/15967243602913613933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-74226958159277483392012-07-10T02:29:36.696+02:002012-07-10T02:29:36.696+02:00Witam.
Pojutrze przyjeżdża moja dziewczyna. Chcę ...Witam. <br />Pojutrze przyjeżdża moja dziewczyna. Chcę jej zrobić taki tort (w zasadzie to jedyny sensowny przepis, jaki znalazłem).<br />Mam blaszkę 28 cm i podwoję wszystkie składniki. Lepiej by niczego nie zabrakło. <br />Tak więc pojutrze zrelacjonuję doznania. A przy okazji się oświadczę : )<br />Rozumiem, że cukier puder idzie do masy i zwykły do ciasta?Nude...swirlhttps://www.blogger.com/profile/09217711622368686996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-26752879796018669872012-06-23T11:41:50.962+02:002012-06-23T11:41:50.962+02:00Witaj, jeśli chodzi o ciasto, to ja zawsze piekę z...Witaj, jeśli chodzi o ciasto, to ja zawsze piekę z tej proporcji i wyrasta ładny wysoki biszkopt. Może masz większą formę? Jeśli tak zwiększ ilość składników. Co do kremu, to bardzo ważne jest, aby śmietanka była dobrze schłodzona, jeśli jest to ładnie się ubija i po dodaniu mascarpone krem osiąga bardzo gęstą konsystencję. Jeśli Ci się rozpadał to z pewnością wina nie schłodzonej śmietanki, albo zbyt długiego ubijania. Tłusty? Dla mnie i tak lepszy niż tradycyjny maślany. Pozdrawiam serdecznie.Malwinahttps://www.blogger.com/profile/15967243602913613933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-59717578857410958342012-06-22T22:20:30.973+02:002012-06-22T22:20:30.973+02:00Składniki na ciasto owszem ale starczają tylko na ...Składniki na ciasto owszem ale starczają tylko na jeden poziom; co do kremu to porażka.... ubijanie trwa co najmniej 25 min, a i tak się rozpada, no i mega tłusty!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-42393052587054863912012-06-14T06:13:15.101+02:002012-06-14T06:13:15.101+02:00Z truskawkami - pyszny;)Z truskawkami - pyszny;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6818749791101340036.post-17538480835249662082012-06-13T23:54:18.130+02:002012-06-13T23:54:18.130+02:00Ale ładny :)) Jadłbym!
Jutro u sb też wstawiam p...Ale ładny :)) Jadłbym!<br /> Jutro u sb też wstawiam podobny tort :)Anonymousnoreply@blogger.com