poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Zapiekanki

Bagietki z poprzedniego przepisu możemy wykorzystać do przygotowania zapiekanek. Będą pyszne i z pewnością zdrowsze, bo domowe.


Składniki (na 6szt.)
  • 3 bagietki
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • 200g żółtego sera
  • ketchup
  • pieprz, sól
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na plasterki (na części dla ogórków), dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć, dodać pieprz i sól. Bagietki przekroić wzdłuż, wyłożyć na nie pieczarki, na to starty ser. Podgrzewać w piekarniku z temp. ok. 200ºC, aż ser ładnie się rozpuści. Podawać z ketchupem.

3 komentarze:

  1. Takie domowe zapiekanki uwielbia mój Połówek;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham takie proste zapiekanki! dodałabym tylko szczyptę tymianku do pieczarek i troszkę posiekanej pietruszki. Naprawdę dodaje smaku :) zapraszam do mnie http://www.szybkozjesc.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. Już prawie zapomniałem, że takie pyszności można jeść

    OdpowiedzUsuń