Bagietki z poprzedniego przepisu możemy wykorzystać do przygotowania zapiekanek. Będą pyszne i z pewnością zdrowsze, bo domowe.
Składniki (na 6szt.)
- 3 bagietki
- 400g pieczarek
- 2 cebule
- 200g żółtego sera
- ketchup
- pieprz, sól
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na plasterki (na części dla ogórków), dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć, dodać pieprz i sól. Bagietki przekroić wzdłuż, wyłożyć na nie pieczarki, na to starty ser. Podgrzewać w piekarniku z temp. ok. 200ºC, aż ser ładnie się rozpuści. Podawać z ketchupem.
Takie domowe zapiekanki uwielbia mój Połówek;)
OdpowiedzUsuńkocham takie proste zapiekanki! dodałabym tylko szczyptę tymianku do pieczarek i troszkę posiekanej pietruszki. Naprawdę dodaje smaku :) zapraszam do mnie http://www.szybkozjesc.pl/
OdpowiedzUsuńJuż prawie zapomniałem, że takie pyszności można jeść
OdpowiedzUsuń