niedziela, 17 czerwca 2012

Muffinki ze snickersami

Jeśli szukacie przepisu na coś szybkiego, prostego i pysznego, to oczywiście postawcie na muffinki. Tym razem z dodatkiem batoników i czekolady. Najlepsze na drugi dzień, kiedy ładnie odchodzą od papilotek. Ostrzegam, uzależniające!


Składniki (na 12 muffinek):
Suche:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30g gorzkiej czekolady
  • 150g snickersów
Mokre:
  • 250ml mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
Snickersy i czekoladę, pokroić w kostkę, dodać resztę suchych składników, wymieszać. Mleko, olej i jajko lekko roztrzepać, wlać do suchych składników, dokładnie połączyć. Ciasto wylewać do formy wyłożonej papilotkami. Piec 18-20min. w temp. 200ºC.

1 komentarz: