Chyba nie ma prostszego do przygotowania deseru niż pianka. Lekka, delikatna, a z pewnością osłodzi Wam niejedną chwilę.
Składniki (na 3 szt.)
- opakowanie dowolnej galaretki
- 100ml gorącej wody
- 300ml zimnego mleka
- kilka biszkoptów
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić na chwilkę do ostygnięcia. Następnie zmiksować ze schłodzonym mlekiem. Wlać do filiżanek, a na wierzchu ułożyć biszkopty. Odstawić do lodówki na kilka godzin. W mojej wersji na zielono z czekoladowymi koniczynkami, o tak na Dzień Świętego Patryka.
Faktycznie, proste i pyszne. Zapomniałam o takim deserze, a trzeba to nadrobić ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńTo znowu ja :> Początkowo, oczywiście, spaprałam, ale za drugim razem wyszło pysznie :)
OdpowiedzUsuńAgata