sobota, 19 marca 2011

Zielono mi

Chyba nie ma prostszego do przygotowania deseru niż pianka. Lekka, delikatna, a z pewnością osłodzi Wam niejedną chwilę. 


Składniki (na 3 szt.)
  • opakowanie dowolnej galaretki
  • 100ml gorącej wody
  • 300ml zimnego mleka
  • kilka biszkoptów

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić na chwilkę do ostygnięcia. Następnie zmiksować ze schłodzonym mlekiem. Wlać do filiżanek, a na wierzchu ułożyć biszkopty. Odstawić do lodówki na kilka godzin. W mojej wersji na zielono z czekoladowymi koniczynkami, o tak na Dzień Świętego Patryka. 

3 komentarze:

  1. Faktycznie, proste i pyszne. Zapomniałam o takim deserze, a trzeba to nadrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To znowu ja :> Początkowo, oczywiście, spaprałam, ale za drugim razem wyszło pysznie :)

    Agata

    OdpowiedzUsuń