Składniki:
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mleka
- 150g pieczarek
- 150g żółtego sera
- 150g wędliny
- mała cebula
- pomidor
- sól, pieprz, bazylia
- olej
Jajko, mąkę i mleko rozmieszać na gładką masę, dodać sól, pieprz i bazylię do smaku. Wymieszać ze startym wcześniej żółtym serem, drobno pokrojonymi wędliną, pieczarkami i pomidorem oraz posiekaną cebulką. Smażyć na rozgrzanej patelni, z obu stron na złoty kolor, używając niewielkiej ilości oleju. Lepiej nakładać małe porcje ciasta i formować niewielkie placuszki, łatwiej się przewraca. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Mój M. mi pomógł, a coś się nam bardzo te pizze rozpadały... chociaż smakowały fajnie
OdpowiedzUsuń